luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Primele întrevederi ale noului ambasador al SUA cu președinta Maia Sandu și premierul Natalia Gavrilița

Acasă Uncategorized @ro Primele întrevederi ale noului ambasador al SUA cu președinta Maia Sandu și...

Ambasadorul SUA Kent Logsdon i-a înmânat, astăzi, scrisorile de acreditare președintei Maia Sandu în cadrul unei ceremonii oficiale, anunță misiunea diplomatică americană la Chișinău.

Ambasadorul Logsdon i-a comunicat Președintei Sandu că așteaptă cu nerăbdare să consolideze parteneriatul strâns dintre cele două țări ale noastre, precizează sursa citată.

Potrivit Președinției de la Chișinău, cei doi oficiali au discutat despre situația curentă din R. Moldova și din regiune, precum și despre necesitatea de a spori cooperarea bilaterală cu SUA pe diverse dimensiuni. Maia Sandu a exprimat interesul autorităților pentru dezvoltarea colaborării în domeniile economic, securitate și apărare, reziliență energetică și mediu.

De asemenea, Maia Sandu a mulțumit SUA pentru sprijinul oferit în consolidarea proceselor democratice din R. Moldova și alte domenii.

Noul șef al misiunii diplomatice americane a avut azi discuții și cu premierul Natalia Gavrilița.

Ambasadorul Logsdon a reiterat sprijinul SUA în promovarea proceselor democratice în Moldova, reafirmând angajamentul SUA de aprofundare a relațiilor bilaterale reciproc avantajoase, potrivit serviciului de presă al Guvernului de la Chișinău.

Kent Logsdon este cel de-al 11-lea ambasador american la Chișinău și l-a înlocuit pe Dereck Hogan, care și-a încheiat mandatul în vara anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -