vineri, aprilie 19, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Gavrilița: vom solita României utilizarea celor 100 mil. de euro de grant pentru proiecte de dezvoltare regională și locală

Acasă Articole Asociere şi întruniri Gavrilița: vom solita României utilizarea celor 100 mil. de euro de grant...

Premierul Natalia Gavrilița a explicat, astăzi, într-un briefing, poziția Guvernului privind utilizarea grantului de 100 mil. de euro pe care urmează să-l ofere România, în cadrul ședinței comune a Guvernelor, de vineri, 11 februarie.

„Ne dorim ca cea mai mare parte din această sumă să suplinească sumele alocate Fondului de Dezvoltare Regională și Locală, pornit de Guvern acum câteva luni. Aceste investiții vor genera și dezvoltare economică, și noi locuri de muncă, pentru că, pe lângă fondurile suplimentare pentru drumuri, pe care primarii le-au primit în noul buget, vor exista fonduri mult mai mari pe care primăriile le vor putea accesa din programul „Satul European”, a spus Gavrilița.

Alte proiecte care ar urma să fie finanțate din acest grant ar putea fi lucrări de restaurare a Teatrului Național și Sălii cu Orgă și alte incinte culturale, precum proiecte în domeniul mass-media.

La 11 februarie, la Chișinău, urmează să fie semnat acordul interguvernamental privind asistența de 100 mil. de euro. În cadrul ședinței comune ale Guvernului R. Moldova și cel al României urmează să fie încheiate mai multe acorduri, inclusiv cu privire la reparația podului Giurgiulești-Galați, construcția unui pod nou la Ungheni, reducerea și eliminarea tarifelor de roaming.

gov.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -