vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Iulian Rusu a fost înscăunat la șefia CNA: „ne așteaptă bătălii importante”

Acasă Regiuni Chișinău mun. Iulian Rusu a fost înscăunat la șefia CNA: „ne așteaptă bătălii importante”

Noul director al Centrului Național Anticorupție (CNA), Iulian Rusu, a fost prezentat colectivului instituției de către ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, și spicherul Igor Grosu. Iulian Rusu spune că nu va fi tolerată corupția pe intern și că angajații trebui să fie gata de „bătălii importante”.

„Vom oferi tot suportul necesar pentru eficientizarea activității CNA și a luptei cu marea corupție. Știu că în această instituție activează mulți profesioniști, care sunt gata să sprijine eforturile noastre de combatere a corupției. Dar mai știu că sunt și persoane care se află la CNA pentru alte scopuri. Este rolul directorului CNA să verifice integritatea angajaților, iar persoanele lipsite de integritate să fie excluse”, a spus ministrul Justiției.

Sergiu Litvinenco a mai spus că restructurarea CNA se află pe agenda Ministerului Justiției.

Noul director al CNA a dat asigurări că va susține orice inițiativă care are scopul de a lupta cu marea corupție.

„Eficiența, integritatea și profesionalismul trebuie să fie în capul mesei. Actele de corupție, în special cele din interiorul instituției, vor fi foarte dur taxate. Împreună ne așteaptă bătălii importante, nu doar condamnări, dar și confiscări de averi”, a afirmat directorul CNA.

Iulian Rusu este al optulea director al CNA. În ultimele patru luni, acesta a ocupat funcția de secretar de stat al Ministerului Justiției și are o experiență profesională de aproape 20 de ani în domeniul jurisprudenței, în diverse proiecte naționale și internaționale.

Parlamentul l-a numit pe Iulian Rusu la 3 februarie pe un mandat de cinci ani. Acesta a fost numit la propunerea majorității PAS din Parlament, fără concurs public, întrucât  legislația a fost modificată în acest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -