sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

VIDEO. Noul ambasador al SUA vine la Chișinău. Mesajul transmis moldovenilor de către Kent D. Logsdon

Acasă Articole Altele VIDEO. Noul ambasador al SUA vine la Chișinău. Mesajul transmis moldovenilor de...

Ambasada SUA la Chișinău a anunțat că înainte de plecarea spre Chișinău, noul ambasador Kent D. Logsdon a avut o întrevedere cu Secretarul de stat, Antony Blinken.

Până la asta, misiunea diplomatică americană a publicat un mesaj video al ambasadorului Logsdon în care diplomatul spune, în limba română, că, împreună cu soția sa Michelle și câinele său Annie, așteaptă cu nerăbdare să ajungă la Chișinău.

Ambasadorul a povestit că are doi copii – Nora și Will – care studiază la universități din SUA. „Ei ne vor vizita în timpul vacanțelor universitare”, a precizat diplomatul.

El a mai povestit că provine din statul Pennsylvania, că a petrecut mulți ani în calitate de diplomat în Europa de Est și că a vizitat prima dată Chișinăul în 2003.

„Sunt convins că parteneriatul dintre țările noastre este puternic și va fi din ce în ce mai puternic. Aștept cu nerăbdare să extind prietenia noastră în baza valorilor comune, cum ar fi respectul nostru democrație și drepturile omului”, a spus ambasadorul.

Potrivit diplomatului, în primele zile de aflare la Chișinău el se mă va întâlni cu liderii politici din Chișinău, cu reprezentanții societății civile și ai mass media.

Ambasadorul Logsdon a mai spus că își dorește să vadă peisajele rurale și pitorești ale Moldovei, să guste vinurile și plăcinte moldovenești.

Kent D. Logsdon l-a înlocuit de Dereck Hogan, care și-a încheiat mandatul de ambasador în vara anului 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -