luni, decembrie 5, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ambasadorul român de la Chișinău, Daniel Ioniță, a fost rechemat. Viitorul ambasador în R. Moldova este Cristian-Leon Țurcanu

Acasă Articole Altele Ambasadorul român de la Chișinău, Daniel Ioniță, a fost rechemat. Viitorul ambasador...

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretele de rechemare a zece ambasadori, printre care și cel în R. Moldova, Daniel Ioniță. În locul acestuia a fost numit Cristian-Leon Țurcanu, informează Jurnalist.md.

Daniel Ioniță, care este ambasador în Moldova din 2016, urmează să-și încheie misiunea în termen de 90 de zile. Următoarea misiune diplomatică a lui Daniel Ioniță va fi în Suedia.

Potrivit MAE de la București, Cristian-Leon Țurcanu este un diplomat de carieră. Din 2016 este ambasador în Ucraina.

În perioada septembrie 2014-octombrie 2015 a fost prim-colaborator în cadrul Ambasadei României la Chișinău. În Serviciul Exterior a mai activat în cadrul Ambasadei României la Washington, în perioada 2008–2012, și la Ambasada României la Berlin, între 2003 și 2008.

În Centrala MAE, Cristian-Leon Țurcanu a ocupat mai multe funcții, inclusiv cea de director general al Departamentului Comunicare, Diplomație Publică și Culturală și de director al Direcției Europa de Est și Asia Centrală.

Cristian-Leon Țurcanu vorbește limbile engleză, germană, suedeză și are cunoștințe de franceză, italiană și rusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -