marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ambasadorul român de la Chișinău, Daniel Ioniță, a fost rechemat. Viitorul ambasador în R. Moldova este Cristian-Leon Țurcanu

Acasă Articole Altele Ambasadorul român de la Chișinău, Daniel Ioniță, a fost rechemat. Viitorul ambasador...

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretele de rechemare a zece ambasadori, printre care și cel în R. Moldova, Daniel Ioniță. În locul acestuia a fost numit Cristian-Leon Țurcanu, informează Jurnalist.md.

Daniel Ioniță, care este ambasador în Moldova din 2016, urmează să-și încheie misiunea în termen de 90 de zile. Următoarea misiune diplomatică a lui Daniel Ioniță va fi în Suedia.

Potrivit MAE de la București, Cristian-Leon Țurcanu este un diplomat de carieră. Din 2016 este ambasador în Ucraina.

În perioada septembrie 2014-octombrie 2015 a fost prim-colaborator în cadrul Ambasadei României la Chișinău. În Serviciul Exterior a mai activat în cadrul Ambasadei României la Washington, în perioada 2008–2012, și la Ambasada României la Berlin, între 2003 și 2008.

În Centrala MAE, Cristian-Leon Țurcanu a ocupat mai multe funcții, inclusiv cea de director general al Departamentului Comunicare, Diplomație Publică și Culturală și de director al Direcției Europa de Est și Asia Centrală.

Cristian-Leon Țurcanu vorbește limbile engleză, germană, suedeză și are cunoștințe de franceză, italiană și rusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -