duminică, decembrie 4, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Oamenii de la țară au posibilitate să acceseze serviciile publice în regim online

Acasă Regiuni Chișinău mun. Oamenii de la țară au posibilitate să acceseze serviciile publice în regim...

Noi Centre Unificate de Prestare a Serviciilor Publice (CUPS) au fost lansate astăzi în 16 localități rurale din diferite regiuni ale R. Moldova, eveniment desfășurat în format online.

CUPS sunt puncte comune de acces la o gamă largă de servicii publice disponibile în format electronic – eficiente, transparente și accesibile pentru circa 75 de mii de persoane care reprezintă populația din cele 17 localități.

Localitățile în care au fost deschise CUPS sunt: Lozova, Albota de Sus, Bilicenii Vechi, Chiperceni, Colibași, Corjeuți, Holercani, Pelinia, Limbenii Noi, Mereni, Parcova, Pănășești, Pepeni, Peresecina, Pârjolteni, Sculeni și Taxobeni.

„Migrarea serviciilor statului în mediul online economisește timp, bani, nervi și face viața tuturor mai ușoară,”, a spus premierul Natalia Gavrilița în cadrul evenimentului.

Vicepremierul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu, a menționat că Guvernul va acorda și în continuare o atenție sporită transformării digitale la nivelul administrației publice, care în mod firesc se extinde la nivelul întregii societăți și produce schimbări ireversibile în ceea ce privește relația între stat și cetățean.

Directoarea de țară a Băncii Mondiale pentru Moldova, Inguna Dobraja, a menționat că sunt planificate deschiderea, în total, a 80 de CUPS-uri în toată țara și că BM va suține Guvernul de la Chișinău în proiectele de transformare digitală.

Pilotarea CUPS se realizează în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, implementat de Agenția de Guvernare Electronică, cu suportul Grupului Banca Mondială, contribuția Guvernului R. Moldova și prin efortul autorităților publice locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -