luni, aprilie 15, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

În nordul Moldovei, vor fi implementate 11 proiecte de dezvoltare regională în valoare de peste 100 mil. de lei

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor În nordul Moldovei, vor fi implementate 11 proiecte de dezvoltare regională în...

Regiunea de Dezvoltare Nord a R. Moldova va beneficia, în anul 2022, de circa 105 mil. de lei pentru implementarea a 11 proiecte de dezvoltare regională noi. Banii vor fi alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

Astfel, în acest an, în regiunea de nord a țării vor fi implementate cinci proiecte ce vizează dezvoltarea unor sisteme de aprovizionarea cu apă și canalizare, cinci proiecte de valorificare a patrimoniului istoric și de revitalizare a zonelor urbane și un proiect de valorificare a infrastructurii de afaceri.

Pentru anul 2022, pe țară a fost aprobat un buget record de 280 mln lei pentru implementarea a circa 40 de proiecte de dezvoltare. În perioada 2022-2024, statul va investi circa 1,5 mlrd lei în proiecte de dezvoltare în regiuni.

În 2021, ADR Nord a valorificat 221,44 mln lei (inclusiv 160 mil. de lei din fondurile UE), pentru implementarea a nouă  proiecte de infrastructură și cinci proiecte soft în regiune. A fost cea mai mare sumă de fonduri valorificate în Regiunea de Dezvoltare Nord în ultimii 12 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -