sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Guvernul de la Chișinău va primi un împrumut de 440 mil. USD

Acasă Regiuni Chișinău mun. Guvernul de la Chișinău va primi un împrumut de 440 mil. USD

Legislativul a aprobat, la ședința extraordinară de la finele săptămânii trecute, atragerea de către Guvernul R. Moldova a unui împrumut de stat extern din partea Fondului Monetar Internațional (FMI) prin intermediul mecanismului extins de creditare (ECF) și mecanismului  de finanțare extinsă (EFF).

Este vorba de suma de suma de aproape 440 mil. USD, inclusiv de cca 147 mil. USD prin intermediul ECF și de cca 293 mil. USD prin intermediul EFF.

Împrumutul va fi utilizat pentru finanțarea necesităților bugetului, dar direcțiile prioritare vor construcția drumurilor, sectorul energetic și aprovizionarea cu apă,  investiții în sănătate, educație și în crearea locurilor de muncă.

Împrumutul în cadrul ECF va fi rambursat în zece tranșe egale, după expirarea a 5,5 ani de la fiecare tragere efectuată din contul împrumutului. Maturitatea este zece ani. Dobânda se stabilește la fiecare doi ai, iar până în 2023 va fi de 0%.

Împrumutul în cadrul EFF va fi rambursat în 12 tranșe egale, după expirarea a 4,5 ani de la fiecare tragere efectuată din contul împrumutului. Maturitatea este zece ani. Dobânda este flotantă și la data de 20 decembrie 2021 constituia 1,05%. Taxa de deservire constituie 0,5% din suma debursată, comisionul de angajament – 0,3%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -