miercuri, mai 18, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Maia Sandu, mesaj către cetățeni în contextul crizei sanitare și energetice: „trebuie să facem totul pentru a rămâne parte a lumii libere”

Acasă Chișinău mun. Maia Sandu, mesaj către cetățeni în contextul crizei sanitare și energetice: „trebuie...

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a transmis, în seara zilei de miercuri, un mesaj video cetățenilor, în contextul crizei pandemice și a cele energetice.

Șefa statului a spus, în contextul crizei pandemice, că prognozele pentru următoarele zile și săptămâni sunt mai mult decât alarmante și a chemat oamenii să facă un efort comun în a se proteja și a se vaccina, pentru a reduce cazurile letale.

În contextul crizei energetice, Maia Sandu a declarat că guvernul face tot posibilul ca să ajute oamenii, achitând compensații pentru tarifele mai înalte, dar că, guvernul nu poate plăti tot costul majorărilor, pentru că atunci nu ar mai rămâne bani pentru alte necesități ale țării. Maia Sandu a chemat oamenii să consume rațional energia și să nu cadă pradă manipulărilor. Ea s-a arătat convinsă că această criză energetică va fi depășită.

Președintele a mai declarat că este foarte important ca „să facem totul pentru a rămâne parte a lumii libere.”

„În orice împrejurare, oricât de dificilă, trebuie să nu uităm cât de importantă este libertatea, cât de important este respectul pentru demnitatea noastră umană. Democrația nu este o noțiune abstractă, este respectarea voinței poporului, este libertatea noastră de a alege. Să nu o schimbăm pe beneficii materiale de scurtă durată”, a declarat președinta Maia Sandu.

La finalul mesajului, șefa statului a chemat cetățenii la unitate.

Textul integral al mesajului – aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -