luni, noiembrie 28, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită  la 15 martie. Ce măsuri a dictat Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică

Acasă Regiuni Chișinău mun. Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită  la 15 martie....

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică s-a întrunit, aseară, în ședință, în contextul constatării prezenței în țară a tulpinii Omicron a coronavirusului de tip nou. 

Comisia a decis prelungirea până la 15 martie a stării de urgență în sănătate publică.

Din 17 ianuarie, la frontiera de stat se va reveni la sistemul prin care, indiferent de țara de proveniență, intrarea în R. Moldova va fi permisă pe baza unuia din documentele: certificat de vaccinare, test PCR sau rapid efectuat cu 72 de ore, respectiv 48 de ore înainte de îmbarcare sau de intrarea în țară (în funcție de mijlocul de transport utilizat), concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni) sau un act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19.

Din 17 ianuarie, în localitățile aflate în pragul de alertă portocaliu deservirea clienților în unitățile de alimentație publică va fi permisă numai cu prezentarea certificatului COVID-19, în limita a 75% din capacitate.

Evenimentele private cu 25 sau mai mulți participanți vor fi în continuare permise numai cu prezentarea de către aceștia a certificatului COVID-19, în pragurile de alertă verde și galben.

În pragurile de alertă portocaliu și roșu, regulile privind evenimentele private nu se schimbă: astfel, în pragul portocaliu acestea se permit doar cu prezentarea de către participanți a certificatului COVID-19, iar în pragul de alertă roșu rămân interzise. Pentru prevenirea aglomerației, în situația pragului de alertă roșu, accesul în Aeroportul Internațional Chișinău va fi permis  doar pasagerilor.

Hotărârea CNESP A FOST LUATĂ pe fondul unei creșteri cu 77% a numărului de cazuri de îmbolnăviri în prima săptămână a anului 2022 față de săptămâna anterioară, ceea ce a condus inclusiv la trecerea municipiului Chișinău în pragul de alertă portocaliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -