vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Sondaj post-electoral PNUD: 73% dintre alegătorii din Moldova cred că educația electorală crește activismul cetățenilor în procesele electorale

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte Sondaj post-electoral PNUD: 73% dintre alegătorii din Moldova cred că educația electorală...

Majoritatea alegătorilor (78%) cred că educația civică continuă în domeniul electoral este importantă pentru asigurarea alegerilor incluzive, transparente și corecte, arată un sondaj realizat la comanda PNUD.

73% din respondenți sunt siguri că educația electorală poate spori activismul cetățenilor în cadrul alegerilor. Totodată, majoritatea absolută a alegătorilor (96%) sunt convinși că este important ca fiecare cetățean să participe la alegeri. 65% din respondenți recunosc că participă la alegeri de fiecare dată.

Datele se conțin în sondajul de opinie  realizat de Centrul de Analiză și Investigații Sociologice CIVIS, la cererea PNUD Moldova, în perioada august-septembrie 2021. La sondaj au participat 1501 respondenți. Cercetarea prezintă rezultatele datelor colectate pentru alegerile parlamentare din iulie 2021. Marja de eroare este de ± 2,6%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -