luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

„Moldovagaz”: există riscul întreruperii aprovizionării cu gaze naturale

Acasă Regiuni Chișinău mun. „Moldovagaz”: există riscul întreruperii aprovizionării cu gaze naturale

SA „Moldovagaz” a precizat într-un comunicat de presă că există riscul întreruperii aprovizionării cu gaze naturale, iar compania, împreună cu Guvernul, lucrează pentru a preveni o astfel de situație.

„Moldovagaz” a precizat că au loc negocieri privind acordarea unui împrumut comercial pe termen scurt pentru plata unei părți din consumul curent în luna ianuarie către Concernul rus „Gazprom”.

„Dificultățile existente în acordarea unui astfel de credit sunt de natură tehnică, fiind determinate de situația financiară actuală a SA „Moldovagaz”, inclusiv o datorie istorică mare față de „Gazprom”, se arată în comunicat.

„Moldovagaz” a mai precizat că, la începutul săptămânii viitoare, va avea loc o ședință a Consiliului de observatori al întreprinderii, care va analiza problema plăților curente pentru livrările de gaze naturale cu adoptarea deciziilor corespunzătoare.

Compania mai spune că a făcut un set de propuneri, inclusiv rambursarea TVA și alte instrumente financiare, iar adoptarea acestor măsuri va contribui în mod semnificativ la depășirea situației create.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -