duminică, noiembrie 27, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Un monument dedicat participanților la operațiunea de lichidare a consecințelor avariei de la Cernobâl va fi înălțat în orașul Taraclia 

Acasă Articole Social-economic Un monument dedicat participanților la operațiunea de lichidare a consecințelor avariei de...

În orașul Taraclia va fi ridicat un monument în memoria participanților la lucrările de lichidare a consecințelor avariei  de la Centrala Atomoelectrică Cernobâl.

O decizie în acest scop a fost luată anterior de Consiliul orășenesc Taraclia, la inițiativa Asociației „Uniunea Cernobîl din Moldova” și aprobată de Guvern.

La lucrările de lichidare a consecințelor avariei de la Cernobâl au participat 75 de persoane originare din raionul Taraclia, dintre care 24 au decedat.

Schița monumentului urmează a fi avizată de Ministerul Culturii, prin intermediul Consiliului Național al Monumentelor de For Public. Cheltuielile necesare pentru proiectarea și amenajarea terenului aferent  vor fi acoperite din donații, sponsorizări și alte surse prevăzute de cadrul legal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -