joi, noiembrie 23, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Mircea Geoană, după discuția cu Nicu Popescu: opiniile partenerilor vor fi incluse în poziția comună a NATO în cadrul dialogului cu Rusia

Acasă Regiuni Chișinău mun. Mircea Geoană, după discuția cu Nicu Popescu: opiniile partenerilor vor fi incluse...

După discuția de azi cu miniștrii de externe ai R. Moldova și Georgiei, Nicu Popescu și, respectiv, David Zalkalia, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană a afirmat că Alianța Nord-Atlantică va continua să se consulte „îndeaproape cu partenerii din regiune.”

„Opiniile acestora vor fi incluse în poziția comună a aliaților în cadrul dialogului cu Federația Rusă din 12 ianuarie”, a scris Geoană pe pagina sa de Facebook.

Discuțiile cu cei doi miniștri de externe au avut loc în contextul reuniunii Consiliului NATO-Rusia.

Totodată, diplomația de la Chișinău menționează, într-un comunicat de presă, despre discuția Geoană-Popoescu că dialogul NATO cu Rusia trebuie să fie transparent, iar discuțiile cuprinzătoare și incluzive să se refere la consolidarea securității europene, luându-se în considerare respectarea intereselor și îngrijorărilor tuturor statelor vizate, inclusiv ale R. Moldova.

Vicepremierul Nicu Popescu a reiterat că neutralitatea R. Moldova trebuie și poate fi respectată prin retragerea forțelor ruse din regiunea estică. Popescu a apreciat sprijinul NATO pentru suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -