vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Expert, despre provocările majore pentru economia moldovenească în 2022: „se prefigurează un triunghi al deficitelor”

Acasă Regiuni Chișinău mun. Expert, despre provocările majore pentru economia moldovenească în 2022: „se prefigurează un...

Anul 2022 va fi unul complicat pentru economia R. Moldova, deoarece urmează să se confrunte cu creșterea inflației, prognozată la 15%, iar acest fapt va provoca inevitabil mărirea prețurilor, fenomen ce va afecta puternic mai ales familiile cu venituri mici.

Afirmațiile au fost făcute pentru Deutsche Welle, Adrian Lupuşor, directorul executiv al Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”.

„Faptul că avem acest triunghi al deficitelor – creșterea deficitului bugetar, a fondului curent și a deficitului comercial – este o problemă pentru 2022”, a declarat expertul, accentuând că aceasta va crea riscuri pentru stabilitatea macrofinanciară.

Adrian Lupuşor a mai spus că, de asemenea, cadrul bugetar tot va fi o provocare majoră, iar o altă problemă ar putea fi legată de creșterea continuă a prețurilor la gaze.

Expertul a admis că aceste riscuri se pot ușor transforma într-o recesiune în acest an, astfel că, în aceste condiții, va fi o provocare pentru Guvern să elaboreze un program anti-criză adecvat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -