luni, iulie 22, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Șefa guvernului UE: sprijinul de 150 mil. de euro va contribui la stabilizarea economiei Moldovei

Acasă Regiuni Chișinău mun. Șefa guvernului UE: sprijinul de 150 mil. de euro va contribui la...

Asistența macrofinanciară de 150 mil. de euro, propusă recent de Comisia Europeană pentru R. Moldova, va contribui la stabilizarea economiei R. Moldova şi o va pune pe calea redresării, potrivit unui mesaj al șefei executivului european, Ursula von der Leyen.

„Comisia Europeană este alături de poporul moldovean în aceste vremuri dificile. Acest pachet financiar va contribui la stabilizarea economiei ţării, o va pune pe calea redresării şi va acompania reformele necesare”, a scris oficialul european pe pagina sa de Twitter.

Amintim că, marți, Comisia Europeană a propus R. Moldova, la cererea Chişinăului, un pachet de asistenţă financiară în valoare de 150 de mil. de euro, dintre care 30 de mil. de euro sub formă de granturi.

Guvernul de la Chișinău a precizat că viitoare asistență de 150 mil. de euro ar urma să însoţească noul program al FMI pentru R. Moldova, aprobat la finele anului trecut.

Asistența macrofinanciară urmează a fi aprobată de Parlamentul și Comisia Europeană, după care va fi debursată, în trei tranșe, între anii 2022 și 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -