sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Curtea Constituțională a făcut publice salariile magistraților instituției

Acasă Regiuni Chișinău mun. Curtea Constituțională a făcut publice salariile magistraților instituției

Curtea Constituțională a venit cu precizări în contextul discuțiilor în spațiul public pe marginea majorării salariilor urmare a unor modificări ale legislației.

Înalta Curte a precizat că salariul brut al unui judecător constituțional va fi de 40.950 de lei, iar salariul net al acestuia va fi de 32.793 de lei. Salariul brut al Președintelui Curții va fi de 45.000 de lei, iar retribuția netă – 36.036 de lei. Salariul brut pentru asistenții judiciari ce la Curtea Constituțională va fi de 9.198 de lei.

Astfel, de la 1 ianuarie 2022, salariul net al unui judecător constituțional a crescut cu 7.204 lei, iar cel al Președintelui Curții Constituționale cu 4.804 lei.

Curtea Constituțională a menționat într-un comunicat de presă că, de cele mai multe ori, discuțiile despre salariile judecătorilor Curții Constituționale nu au fost însoțite de probe, încercându-se adesea inducerea în eroare a opiniei publice prin invocarea unor măriri exagerate ale salariilor judecătorilor.

Anul trecut, salariul net al unui judecător constituțional a fost de 25.589 lei, iar al șefului Curții Constituționale de 31.232 de lei. În 2021, un asistent judiciar de la Curtea Constituțională a ridicat un salariu de 8.687 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -