marți, iulie 23, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

9900 de lei, salariului mediu lunar pe economie în 2022

Acasă Regiuni Chișinău mun. 9900 de lei, salariului mediu lunar pe economie în 2022

Guvernul a aprobat, recent, cuantumul salariului mediu lunar pe economie în 2022. Acesta a fost stabilit în mărime de 9900 de lei, conform prognozei indicatorilor macroeconomici pentru anii 2022-2024, estimate de către Ministerul Economiei.

Salariul mediu lunar pe economie se utilizează la determinarea plafonului bazei de calcul a indemnizațiilor de asigurări sociale, la determinarea venitului lunar asigurat al salariaților.

Salariul mediu lunar pe economie se aplică la determinarea valorii pagubei pricinuite în cazul săvârșirii infracțiunii, la determinarea mărimii pagubei care a dus la evaziuni fiscale ale întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor. De asemenea, acesta se folosește la determinarea mărimii daunelor cauzate drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice în cazul refuzului neîntemeiat de eliberare a actului permisiv care a condus la restrângerea dreptului de desfăşurare a activităţii de întreprinzător, inclusiv la desfăşurarea neîntemeiată a unor controale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -