luni, noiembrie 27, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

VIDEO. Președinta Maia Sandu, mesaj de Anul Nou către cetățeni: Sunt sigură că vom reuși

Acasă Articole Altele VIDEO. Președinta Maia Sandu, mesaj de Anul Nou către cetățeni: Sunt sigură...

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj către cetățeni, cu ocazia Anului Nou. Șefa statului a subliniat că țara poate prospera doar având o economie puternică și viguroasă. Ea a afirmat că „vom lucra, în anii care vin, la atragerea investițiilor, crearea locurilor de muncă și dezvoltarea infrastructurii.” Maia Sandu s-a arătat convinsă că Moldova poate reuși în fața provocărilor, iar pentru asta trebuie să folosească toate oportunitățile.

„Statul trebuie să fie un partener de încredere al mediului de afaceri, să ajute antreprenorii să-și realizeze ideile și să crească bunăstarea țării”, a menționat Maia Sandu.

Despre anul 2021, Maia Sandu a menționat că „a fost un an complicat, dar și un an bun.”

Cetățenii, spune Maia Sandu, au reușit să alunge de la putere o generație întreagă de politicieni corupți.

„Aceste schimbări ne-au dus faima în lume. Astfel, după ani de izolare internațională, am reclădit relații de încredere și respect reciproc cu mai multe țări ale lumii”, a declarat președintele R. Moldova.

Maia Sandu a mai spus că în acest an a început „lupta cu marii corupți – mai încet decât ne-am dorit și mai greu decât am presupus.”

„Este important ca anchetele să fie făcute corect de procurori. La fel de important este ca dosarele să fie judecate după lege în instanțe”, a specificat președinta.

Maia Sandu a vorbit despre felul în care țara a făcut față pandemiei de Covid-19, exprimându-și regretul pentru cele peste 9600 de vieți răpite de virus. Președinta a chemat populația să se vaccineze. Președinta a vorbit și despre provocarea de a găsi soluții în criza gazelor naturale și susținerea socială a populației în acest sens.

Președintele R. Moldova a vorbit și despre schimbările și oportunitățile majore politice, economice, sociale și tehnologice pe plan global și nevoia ca Moldova să folosească în beneficiul său.

„Sunt sigură că vom reuși. De-a lungul istoriei, am demonstrat că putem renaște după vremi cumplite”, a declarat Maia Sandu.

La finalul mesajului de felicitare, Maia Sandu a spus în mai multe limbi ale minorităților naționale: „La mulți ani!”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -