marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

CEC demarează procesul de tranziție către votul electronic

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte CEC demarează procesul de tranziție către votul electronic

Comisia Electorală Centrală (CEC) a propus crearea Grupului interinstituțional de lucru pentru elaborarea conceptului și planului de acțiuni privind digitalizarea procesului electoral și pilotarea votului electronic ca metodă alternativă de vot.

Acest grup va fi format din reprezentanți ai CEC, SIS, Ministerului Justiției și responsabilii de digitalizare în R. Moldova: vicepremierul pentru digitalizare, Agenția de Guvernare Electronică, ASP și Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică”, precum și membri ai Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte.

CEC a decis astăzi că entitățile vizate își vor desemna, în termen de 15 zile, membrii și supleanții și vor informa Comisia în acest sens.

După confirmarea componenței nominale, Grupul interinstituțional de lucru va evalua situația actuală, în termen de 45 de zile, apoi va elabora și va prezenta Comisiei conceptul și planul de acțiuni privind digitalizarea procesului electoral.

Urmează să fie făcute propunerile privind testarea votului electronic prin intermediul semnăturii digitale și vor fi identificate soluții tehnice pentru promovarea și realizarea digitalizării procesului electoral.

1 COMENTARIU

  1. Votul electronic ar spori activismul civic al cetatenilor. mai ales a celor care au emigrat peste hotare si mai pastreaza cetatenia RM. Unii dintre ei sunt pieduti pt totdeauna, altii ar reveni, daca statul va stimula revenirea lor la bastina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -