luni, decembrie 11, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Echipamente pentru echipele mobile de vaccinare din Moldova, donate de UE și OMS

Acasă Regiuni Chișinău mun. Echipamente pentru echipele mobile de vaccinare din Moldova, donate de UE și...

120 de laptopuri și tot atâtea computere, 152 de televizoare și 1.100 de seturi de echipamente vestimentare și de protecție au fost donate instituțiilor medicale implicate în procesul de vaccinare împotriva COVID-19, cu suportul UE și a OMS.

Valoarea donației constituie circa 228 de mii de euro.

Laptopurile și computerele vor fi distribuite instituțiilor din cadrul asistenței medicale primare pentru a îmbunătăți rata de utilizare a sistemelor informaționale și digitalizarea integrală a procesului de vaccinare. Medicii de familie și asistenții medicali vor putea introduce în timp real și mai ușor datele în sistemul informațional automatizat.

Cele 152 de televizoare urmează să fie distribuite spitalelor din țară pentru informarea grupurilor de risc despre importanța vaccinării, măsurile de prevenire a infecțiilor și riscurile de îmbolnăvire cu COVID-19.

În R. Moldova au fost înregistrate peste 370.000 de cazuri de COVID-19, iar mai mult de 970 de mii de persoane sunt vaccinate cu schema completă. Noul coronavirus a provocat circa 9700 de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -