joi, septembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

30 de comunități din Moldova vor implementa proiecte pentru sporirea rezilienței climatice și reducerea degradării mediului

Acasă Regiuni Chișinău mun. 30 de comunități din Moldova vor implementa proiecte pentru sporirea rezilienței climatice...

30 de comunități din raioanele Nisporeni, Călărași, Basarabeasca, Leova, UTA Găgăuzia, zona de securitate (raionul Dubăsari) și regiunea transnistreană au obținut granturi de până la 16.000 USD pentru proiecte menite să sporească reziliența comunităților la schimbările climatice, să reducă riscurile dezastrelor și să contribuie la dezvoltarea durabilă a localităților.

Comunitățile câștigătoare au fost selectate în cadrul unui concurs public organizat în cadrul proiectului „Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor”. La concurs au fost depuse 43 de propuneri de finanțare. Câștigătorii concursului au fost anunțați în cadrul unei ceremonii de acordare a granturilor organizată online.

Se estimează că, în urma implementării proiectelor, peste 263.177 de persoane din cele 30 de comunități selectate vor beneficia de îmbunătățirea și modernizarea serviciilor publice locale și reabilitarea infrastructurii sociale pentru sporirea rezilienței la schimbările climatice și dezvoltarea durabilă a localităților.

Proiectul „Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor” este implementat de PNUD în perioada 2020 – 2023, cu asistența financiară a Suediei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -