miercuri, aprilie 17, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Raport. Situația drepturilor omului în regiunea transnistreană este pe punct mort

Acasă Regiuni Chișinău mun. Raport. Situația drepturilor omului în regiunea transnistreană este pe punct mort

Un raport despre drepturile omului în regiunea transnistreană pentru anul 2021, elaborat de Asociației Prom-LEX, constată că situația, atât la nivel practic, cât și la nivelul dialogului politic, nu a înregistrat o evoluție pozitivă.

Autorii raportului susțin că situația drepturilor omului în regiunea transnistreană rămâne una dintre marile restanțe ale autorităților constituționale de la Chișinău. Acestea nu au pus în aplicare suficiente măsuri pentru promovarea și apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, inclusiv în regiunea pe care nu o controlează.

„În regiune persistă impunitatea, vocile critice rămân a fi suprimate și o serie largă de obstacole sunt impuse unor categorii de cetățeni”, se menționează în raport.

Autorii documentului mai constată că a avut urmări negative situației drepturilor omului în regiunea transnistreană și criza politică îndelungată, iar crearea Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control asupra realizării politicii de reintegrare a R. Moldova ar putea crea premise pentru consolidarea unei politici unitare de stat în domeniul reintegrării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -