vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

1700 de deținuți din pușcăriile din Moldova vor fi amnistiați. 67 vor fi eliberați imediat

Acasă Regiuni Chișinău mun. 1700 de deținuți din pușcăriile din Moldova vor fi amnistiați. 67 vor...

Parlamentul de la Chișinău a votat în lectură finală legea privind amnistia în legătură cu aniversarea a 30 de ani de independență a Republicii Moldova.

Peste 1700 de deținuți cad sub incidența amnistiei, 67 dintre care vor fi pasibili liberării imediate. În cazul celorlalți, va fi aplicată liberarea condiționată înainte de termen sau liberarea după reducerea termenului.

Vor fi absolvite de executarea pedepsei femeile gravide și cele care, până la intrarea în vigoare a prezentei legi, au fost condamnate la pedeapsa cu închisoare pe un termen de până la nouă ani inclusiv, au copii în vârstă de până la 12 ani și nu au fost decăzute din drepturile părintești.

Actul de amnistie nu se aplică față de persoanele care au săvârșit infracțiuni deosebit sau excepțional de grave, inclusiv infracțiunile de corupție și conexe corupției. Legea prevede însă că pedeapsa penală aplicată acestora să fie redusă parțial, cu anumite excepții.

O Comisie specială va analiza dosarele de amnistie. Administrația Națională a Penitenciarelor va prezenta Comisiei lista condamnaților care cad sub incidența acestei legi. Ulterior, vor fi inițiate demersurile către instanțele de judecată competente privind aplicarea unei soluții, cum ar fi absolvirea sau reducerea pedepsei condamnatului.

În R. Moldova sunt 17 instituții penitenciare, în care sunt deținute circa 6400 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -