joi, iunie 30, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Cei mai buni elevi și profesori ai țării au fost premiați în cadrul Galei Olimpicilor  

Acasă Chișinău mun. Cei mai buni elevi și profesori ai țării au fost premiați în...

33 de elevi care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile regionale și internaționale care au avut loc pe parcursul anului 2021 au fost premiați în cadrul Galei Olimpicilor 2021. De premii și diplome au beneficiat și cei 33 de profesori care au pregătit loturile olimpice.

Valoarea totală a premiilor oferite elevilor și cadrelor didactice constituie 620.000 lei. Premiile au fost înmânate de prim-ministrul Natalia Gavrilița și ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală.

Lista elevilor premianți în cadrul Festivității Gala Olimpicilor 2021, poate fi găsită aici.

În anul 2021, în condițiile pandemice, au fost delegate loturi olimpice pentru participare, în format on-line, la 16 olimpiade și concursuri regionale și internaționale care au fost organizate de diferite țări. În acest an, R. Moldova a fost gazda Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, la care au participat 22 de echipe din 21 de țări.

Cele 16 olimpiade și concursuri regionale și internaționale au fost organizate la matematică, informatică, chimie, biologie, fizică, limba franceză, științe și inginerie.

În cadrul olimpiadelor și concursurilor menționate, elevii din R. Moldova au obținut 42 de premii, dintre care o medalie de aur, trei medalii de argint, 28 de medalii de bronz, opt mențiuni de onoare, un loc I la proba pe echipe și un premiu special.

Pe parcursul a trei decenii, loturile olimpice naționale ale R. Moldova au participat la peste 200 de olimpiade și concursuri internaționale și regionale, obținând 802 premii, dintre care: 55 de medalii de aur, 136 de medalii de argint, 472 de medalii de bronz, 139 de mențiuni de onoare și 11 premii speciale.

Gala Olimpicilor este o festivitate organizată anual de Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare în scopul omagierii și încurajării elevilor care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile regionale și internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -