vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Bustului unui ilustru medic în viață a fost dezvelit la Chișinău

Acasă Regiuni Chișinău mun. Bustului unui ilustru medic în viață a fost dezvelit la Chișinău

În curtea Spitalului Clinic Municipal nr. 1 „Gheorghe Paladi” a fost dezvelit bustul mentorului spiritual al instituției, fondatorul serviciului obstetrical-ginecologic din Moldova.

Autorul lucrării este sculptorul Veaceslav Jiglițchi.

Bustul lui Gheorghe Paladi este al doilea pe teritoriul spitalului, primul fiind cel al academicianului Natalia Gheorghiu.

Evenimentul este dedicat împlinirii a 60 de ani de la fondarea instituției medicale.

Prezent la ceremonia de inaugurare, acad. Gheorghe Paladi, în vârstă de 92 de ani, a spus că la spitalul căruia i-a dedicat 60 de ani de activitate, în această perioadă s-au născut jumătate de milion de copii.

„Acest bust este și va fi o recunoștință și o mulțumire pentru generațiile care au pornit de la zero, creând până în prezent o maternitate modernă la Spitalul municipal nr. 1. Am căutat și m-am străduit să lucrăm împreună cu o echipă, cu oameni devotați ai meseriei care au pus bazele domeniului medical obstetrician-ginecologic”, a spus academicianul.

Gheorghe Paladi este medic obstetrician, dr. habilitat în medicină, profesor universitar, academician, Cavaler al Ordinului Republicii. Este fondatorul serviciului obstetrical-ginecologic din țară, făcând parte din „promoția de aur” a USMF „Nicolae Testemițanu”. Academicianului Gheorghe Paladi îi aparține și inițiativa fondării Institutului Mamei și Copilului, la mijlocul anilor ʼ60 ai secolului trecut, iar de peste 70 de ani, activează în cadrul Spitalului municipal nr. 1 din capitală.

Acum un an, la inițiativa administrației din Chișinău, Spitalul Clinic Municipal Nr. 1 a fost redenumit „Gheorghe Paladi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -