marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Promo-LEX constată un antirecord al prezenței la vot în Bălți și consideră că sunt necesare clarificări pentru

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte Promo-LEX constată un antirecord al prezenței la vot în Bălți și consideră...

Asociația Promo-LEX, care a monitorizat turul doi de la Bălți pentru alegerea primarului, afirmă că alegerile s-au desfășurat fără încălcări majore, iar numărarea în paralel a voturilor efectuată de către misiunea de observare a confirmat rezultatele preliminare anunțate de CEC.

Despre turul doi al alegerilor locale noi din Bălți, Promo-LEX subliniază că a înregistrat un antirecord al prezenței la vot și remarcă numărul mare de buletine de vot care au fost declarate nevalabile – 1786 (17.53%).

La alegerile de ieri din Bălți s-a înregistrat o rată de participare de numai circa 10%.

Promo-LEX reiterează necesitatea clarificării prevederilor din Codul Electoral cu privire la organizarea turului doi de scrutin. Asociația reamintește că turul doi al alegerilor locale noi din 19 decembrie desfășurate la Bălți a avut loc în contextul în care, anterior CES a decis suspendarea scrutinului preconizat pentru 5 decembrie. Hotărârea fost luată în contextul anulării înregistrării unui concurent electoral care a admis încălcarea prevederilor legale privind regulile de finanțare a campaniei electorale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -