sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

„Teleradio-Moldova”, între reformele georgiene și cooperarea cu posturile publice de radio și TV din Romania

Acasă Regiuni Chișinău mun. „Teleradio-Moldova”, între reformele georgiene și cooperarea cu posturile publice de radio și...

Vlad Țurcanu, noul director general al Companiei publice „Teleradio-Moldova”, a avut, astăzi, o întâlnire cu Daniel Ioniță, ambasadorul român la Chișinău, cu care a discutat despre posibile parteneriate cu TVR și Radio România.

„Am discutat cu Excelența sa despre posibile parteneriate între Teleradio-Moldova și TVR și Radio România, ca și despre proiecte comune între oameni și entități de pe cele două maluri ale Prutului”, a scris Țurcanu pe pagina sa de Facebook.

Vlad Țurcanu a mai precizat că i-a prezentat ambasadorului român viziunea sa asupra viitorului „Teleradio-Moldova”, în materie de îmbunătățiri editoriale și planuri de infrastructură.

Monitor Media scrie că, la sfârșitul săptămânii trecute, Vlad Țurcanu a întreprins o vizită la Tbilisi, unde a purtat discuții cu Tina Berdzenishvili, directorul general al radiodifuzorului public din Georgia. Țurcanu a sugerat că modelul de reformare georgian ar valabil și în cazul TRM.

„Am descoperit o similaritate considerabilă între problemele și soluțiile aplicabile între cei doi radiodifuzori publici din Georgia și R. Moldova”, a menționat Vlad Țurcanu.

Dânsul a mai precizat că radiotelevizunea georgiană se află, de trei ani, într-un proces de reformare și că a reușit să pună în aplicare o formula modernă de organizare editorială, care cuprinde între altele un sistem integrat de știri TV, radio și multimedia.

Vlad Țurcanu a fost numit de Parlament în funcția de director al TRM la 3 decembrie pentru un mandat de şapte ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -