vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

S-a stins din viață unul dintre cei mai modești și integri judecători din R. Moldova

Acasă Regiuni Chișinău mun. S-a stins din viață unul dintre cei mai modești și integri judecători...

Ex-judecătorul Dumitru Visternicean de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) și fostul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încetat din viață la vârsta de 66 de ani. 35 de ani din viața sa i-a consacrat justiției, fiind considerat drept unul dintre cei mai modești și integri judecători.

Dumitru Vistirnicean se retrăsese din sistem în 2018.

CSM șți CSJ au adresat mesaje de condoleanțe în legătură cu decesul fostului magistrat.

Magistratul fără mașini și palate

Despre Dumitru Vistirnicean, presa scria că este unul dintre cei mai modești magistrați din sistem. Prefera să meargă la serviciu pe joc și era surprins călătorind în transportul public, chiar și atunci când era președinte al CSM. Vistirnicean nu a adunat averi – mașini și case de lux. A locuit toată viața, cu familia, într-un apartament din Chișinău. El afirma în interviuri că este averea sa sunt copiii, familia, munca şi aprecierea oamenilor.

Magistratul Dumitru Vistirnicean a fost deținător al titlului onorific „Veteran al sistemului judiciar”, al Diplomei de Onoare a CSM și al titlului onorific „Om Emerit”.

Născut în nordul țării

Dumitru Vistirnicean s-a născut la 16 mai 1955, în satul Ciutuleşti, raionul Floreşti. Și-a început cariera în justiție în anul 1982, fiind numit în funcția de judecător la Judecătoria raionului Dubăsari. În 1992 a fost transferat în funcția de judecător la Judecătoria Buiucani, mun. Chișinău. A urmat apoi activitatea la CSJ, unde a început în calitate de asistent de judecător, după care a ajuns magistrat la această instituție. În 2009, a fost ales membru al CSM. A deținut și funcția de președinte al acestui for.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -