vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

În Transnistria au loc „alegeri prezidențiale”. Pretinsul scrutin este monitorizat de observatori străini

Acasă Articole Social-economic În Transnistria au loc „alegeri prezidențiale”. Pretinsul scrutin este monitorizat de observatori...

Locuitorii regiunii transnistrene își aleg astăzi liderul în cadrul unui pretins scrutin prezidențial, chiar dacă acesta nu are o legitimitate. În ajunul „alegerilor”, Chișinăul oficial a declarat că acestea au loc în afara cadrului constituțional și a îndemnat partenerii internaționali să se abțină de la declarații, mediatizări, desemnări de „observatori electorali”, informează Jurnalist.md.

Astăzi în regiune au fost deschise 259 de secții de votare, inclusiv două în penitenciare, iar la funcția de lider transnistrean pretind doi candidați – Vadim Krasnoselski, pretinsul actual al regiunii, și Serghei Pânzari, un antreprenor dintr-un sat din raionul Grigoriopol.

În ciuda avertismentelor Chișinăului, potrivit presei transnistrene, mersul „alegerilor” este monitorizat de observatori din Rusia și Polonia, din regiunile separatiste Nagrono-Karabah, Osetia de Sud și Abhazia. În ajunul „alegerilor” din Transnistria, autoritățile de la Chișinău au restricționat accesul a nouă cetățeni ruși care urmau să monitorizeze pretinsul proces electoral din regiune.

Scrutinul de peste Nistru este reflectat de 153 de jurnaliști, inclusiv patru străini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -