duminică, noiembrie 27, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. O nouă față a poliției comunitare din raionul Fălești

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor FOTO. O nouă față a poliției comunitare din raionul Fălești

Circa 18 mii de locuitori din raionul Fălești beneficiază de serviciile poliției comunitare, după ce un nou sector de poliție a fost inaugurat la Egorovca.

Astfel, locuitorii a 20 localități din raionul Fălești beneficiază de serviciile poliției într-un spațiu prietenos și accesibil, după modernizarea sectorului de poliție nr. 4 din Egorovca, efectuată cu sprijinul Guvernului SUA și PNUD.

Clădirea, situată la drumul central din localitate și traseul național R16 Chișinău-Fălești, are un spațiu de peste 270 de metri pătrați și este amenajată conform principiilor activității polițienești comunitare. Aceasta este accesibilă pentru toți beneficiarii, inclusiv persoane cu dizabilități și în etate, dispune de o sală multifuncțională, destinată activităților comunitare și întâlnirilor de informare ale cetățenilor.

Aici sunt asigurate condiții adecvate de lucru pentru cei zece angajați, clădirea fiind dotată cu bucătărie, duș, vestiar, etc. Atât în interiorul, cât și în preajma sectorului de poliție, sunt spații de joacă pentru copii.

Cu susținerea Guvernului SUA și PNUD, angajații sectorului de poliție au fost instruiți să înțeleagă și să aplice mai bine conceptul de poliție comunitară. Acesta presupune capacități sporite de comunicare, infrastructură mai prietenoasă și accesibilă, precum și o abordare mai strategică de prevenire a criminalității.

Implementarea conceptului de poliție comunitară contribuie și la realizarea Obiectivului de Dezvoltare Durabilă 16, „Promovarea societăților pașnice și incluzive pentru dezvoltare durabilă, asigurarea accesului la justiție pentru toți și construirea instituțiilor eficiente, responsabile și incluzive la toate nivelurile”.

Poliția moldovenească are o colaborare îndelungată cu Guvernul SUA și PNUD, care are drept obiectiv să consolideze capacitățile instituționale și profesionale ale angajaților poliției. Anterior, cu sprijinul PNUD și SUA au fost renovate și reorganizate alte trei sectoare de poliție din țară – în Chișinău (2017), Sângerei (2018) și Cahul (2021).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -