sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

A treia ediție a „Cărții negre a risipei banilor publici”  a fost lansată la Chișinău

Acasă Regiuni Chișinău mun. A treia ediție a „Cărții negre a risipei banilor publici”  a fost...

Asociația Presei Independente (API) a lansat a treia ediție a „Cărții Negre a risipei banilor publici din R. Moldova”. Publicația a apărut în limbile română, engleză și rusă, într-un tiraj de 2000 de exemplare.

„Cartea Neagră…” din acest an include opt investigații jurnalistice despre irosirea și delapidarea banilor publici, inclusiv din fondurile europene. Anchetele au fost semnate de jurnaliștii Victor Moșneag (ZdG), Iurie Sanduța (RISE Moldova), Victoria Borodin (ZdG), Ion Preașcă (RISE Moldova), Tatiana Djamanov (Radio Orhei), Lilia Zaharia (Moldova Curată), Viorica Zaharia (Moldova Curată), Piotr Garciu (Laf.md) și Mariana Colun (Moldova Curată).

Noutatea ediției e că sunt inserate codurile QR prin care cititorii pot obține acces la versiunile video ale unor investigații, dar și la textele complete, publicate pe platformele media pentru care lucrează autorii anchetelor.

„Cartea Neagră a risipei banilor publici în R. Moldova” este un proiect comun al Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate din Germania și al API. Cartea se editează anual în limbile română, engleză și rusă, și este transmisă organelor de drept și de control din țară, deputaților în Parlament, reprezentanțelor și ambasadelor străine, bibliotecilor, altor instituții și persoane interesate.

Prima ediție a Cărții Negre a fost lansată în 2019.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -