duminică, mai 19, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Alegeri noi la Bălți, peste două săptămâni. Fără Tauber de la „Șor” și fără Marcoci de la PAS

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte Alegeri noi la Bălți, peste două săptămâni. Fără Tauber de la „Șor”...

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit pentru data de 19 decembrie desfășurarea turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar de Bălți. Acestea ar urma să se desfășoare fără candidata formațiunii „Șor”, Marina Tauber, exclusă de instanță din cursă, dar și fără Boris Marcoci, candidatul PAS, care a fost retras.

Decizia adoptată azi de CEC prevede, între altele, că în cazul în care unul dintre cei doi candidați se retrage din cursa electorală până cel târziu cu șapte zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfășura între candidatul rămas și următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur.

Între timp, PAS a anunțat că îl retrage pe candidatul său, Boris Marcoci, „pentru a evita orice speculaţii.”

Următorul candidat din listă este Alexandr Nesterovski de la BECS, care a acumulat în primul tur de scrutin 14,08%, cu două voturi mai puțin decât Marcoci.

Astfel, în turul doi ar putea să se confrunte independentul Nicolai Grigorișin și Alexandr Nesterovski (BECS), dacă nu se va retrage și acesta. După Nesterovski, urmează în lista de concurenți cu scoruri electorale Nicolae Chirilciuc de la Patrioții Moldovei, fost președinte al Consiliului Județean. Acesta a acumulat în primul tur 1,25% din sufragii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -