luni, decembrie 5, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

CSJ a lăsat în vigoare hotărârea Curții de Apel Bălți – Tauber exclusă din cursa electorală! Avocații acesteia vor contesta decizia la CtEDO

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte CSJ a lăsat în vigoare hotărârea Curții de Apel Bălți – Tauber...

Curtea Supremă de Justiție a menținut, duminică, hotărârea Curții de Apel Bălți care fost de acord cu decizia Judecătoriei Bălți privind anularea înregistrării Marinei Tauber în cursa electorală, în calitate de concurent electoral din partea Partidului „Șor”. Reprezentanții concurentei electorale au anunțat că vor ataca hotărârile la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, arătându-se siguri de victorie.

Hotărârea CSJ a fost pronunțată duminică, 5 decembrie.

Amintim că, vineri, Judecătoria Bălți a început examinarea sesizării CEC din 1 decembrie în care era solicitată anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber. După o ședință-maraton care a durat, în total cu tot cu pauze, circa 25 de ore, Judecătoria Bălți a dat curs solicitării CEC. Ulterior, și Curtea de Apel, după o ședință care a durat mai multe ore, duminica dimineață devreme a lăsat în vigoare hotărârea primei instanțe.

Tot în dimineața zilei de duminică, cu puțin timp înainte de startul alegerilor la Bălți, CEC a constatat imposibilitatea desfășurării celui de-al doilea tur al alegerilor locale, suspendându-le.

Vadim Banaru, reprezentantul Marinei Tauber, a declarat, duminică, într-un briefing de presă că deciziile instanțelor moldovenești vor fi contestate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului și s-a arătat sigur că „R. Moldova va fi condamnată pentru aceste abuzuri.”

Precizăm că CEC a pretins că Marina Tauber a admis finanțări nedeclarate în campania sa electorală, depășind plafonul maxim de cheltuieli pentru campanie.

În primul tur al alegerilor locale din 21 noiembrie, Marina Tauber a învins detașat cu un scor electoral de circa 48%. Contracandidatul acesteia independentul Nicolai Grigorișin a acumulat circa 21% din sufragii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -