luni, aprilie 15, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Două ședințe în plen ale Parlamentului. Ce legi vor adopta deputații

Acasă Regiuni Chișinău mun. Două ședințe în plen ale Parlamentului. Ce legi vor adopta deputații

Parlamentul se va reuni în ședințe plenare în zilele de vineri, 3 decembrie, și luni, 6 decembrie. Ședința de azi a Parlamentului va începe la ora 11:00.

Deputații urmează să examineze în lectura a doua mai multe inițiative, printre care proiectul de lege pentru modificarea Codului navigației maritime comerciale a R. Moldova și proiectul de lege cu privire la investigarea accidentelor și incidentelor în transporturi.

Pe ordinea de zi au mai fost incluse două proiecte pentru ratificarea unor amendamente la Acordul de împrumut dintre Moldova și BERD. Va fi examinat proiectul de lege pentru ratificarea Protocolului dintre Guvernul R. Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei.

Deputații vor mai examina proiectul de lege privind amnistia în legătură cu aniversarea a 30 de ani de la proclamarea independenței R. Moldova și va fi reexaminată Strategia privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 și Planul de acțiuni pentru implementarea acesteia.

Totodată, ordinea de zi a fost completată cu proiecte propuse de Comisiile permanente ale Parlamentului. Astfel, deputații vor examina mai multe proiecte de hotărâre privind numirea în funcție a doi viceguvernatori ai BNM, a candidaților la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului și a directorului general al furnizorului public național de servicii media Compania „Teleradio-Moldova”.

În cadrul ședinței de luni, 6 decembrie, deputații vor examina, în lectura a doua, proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2022, bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 și proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -