luni, aprilie 15, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Doi noi viceguvernatori ai BNM au fost numiți în funcție

Acasă Regiuni Chișinău mun. Doi noi viceguvernatori ai BNM au fost numiți în funcție

Tatiana Ivanicichina și Arcadie Albul au fost numiți, de Parlament, în funcția de viceguvernatori ai Băncii Naționale a Moldovei (BNM), pe un termen de șapte ani.

Candidatura Tatianei Ivanicichina a fost susținută cu votul a 58 de deputați. Ea are o experiență de peste zece ani în domeniul financiar. Tatiana Ivanicichina a activat la Ministerul Finanțelor, activând în calitate de consultant, șef de direcție și secretar de stat.

Candidatura lui Arcadie Albul a fost susținută cu votul a 57 de deputați. Acesta are experiență în cadrul unei instituții financiare internaționale, dar și în cadrul Băncii Centrale Europene. Arcadie Albul va începe mandatul de viceguvernator în data de 1 martie 2022.

Cei doi viceguvernatori ai BNM au fost propuși Parlamentului de către guvernatorul Băncii Centrale.

BNM are trei viceguvernatori cu mandate pe o perioadă de șapte ani.

Pe 4 noiembrie a.c., Parlamentul l-a aprobat în funcție pe Constantin Șchendra. Acesta este absolvent al ASEM, deține calificarea profesională a Asociației Experților Contabili Autorizați (ACCA), cu sediul la Londra (Marea Britanie). Până la numirea în funcția de viceguvernator, a activat la BNM în calitate de director al Departamentului supraveghere bancară.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -