sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Colegiul Agroindustrial din Râșcani va produce uleiuri eterice. Primele patru hectare au fost plantate cu levănțică și salvie

Acasă Articole Antreprenoriat Colegiul Agroindustrial din Râșcani va produce uleiuri eterice. Primele patru hectare au...

340 de mii de euro vor fi investite în fortificarea bazei Colegiului Agroindustrial din Râșcani. Investiția este realizată în cadrul proiectului „Livada Moldovei”, implementat de Guvernul cu suportul UE, prin intermediul Băncii Europene de Investiții. 

Laboratorul instituției urmează a fi dotat cu mobilier, utilaje de ultimă generație, tehnică IT și o instalație de extragere a uleiurilor eterice.

Primele două hectare de levănțică și două hectare de salvie au fost plantate miercuri.

În prima fază a proiectului au fost livrate utilajele agricole necesare pentru plantarea, recoltarea și întreținerea plantațiilor de levănțică și salvie. Folosind aceste utilaje, elevii colegiului, îndrumați de cadrele didactice, au reușit să planteze cu succes lanul de levănțică și salvie.

Recolta urmează a fi procesată utilizând capacitățile laboratorului didactic ce va fi edificat și dotat în cadrul proiectului.

Beneficiari direcți ai investițiilor vor fi peste 330 de elevi ai

Colegiul Agroindustrial din Râșcani are 330 de elevi, iar de serviciile laboratorului instituției vor putea beneficia și fermieri care sunt specializați în cultivarea plantelor etero-oleaginoase.

În urma implementării proiectului investițional, Colegiul Agroindustrial din Râșcani va deveni un centru de instruire a specialiștilor calificați din acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -