vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Moldovenii vor trece la pașapoarte de tip nou, din 2022

Acasă Regiuni Chișinău mun. Moldovenii vor trece la pașapoarte de tip nou, din 2022

De anul viitor, moldovenii vor trece la pașapoarte de tip nou. După 16 ani, Agenția Servicii Publice (ASP) va renunța la producerea pașapoartelor pe tehnologia over-lay – adică când fotografia și datele personale ale titularului sunt tipărite pe hârtie acoperită cu peliculă de protecție. Viitoarea copertă a pașaportului va fi produsă din policarbonat, ținându-se astfel cont de tendințele internaționale, standardele și cerințele Organizația Internațională a Aviației Civile.

ASP precizează că documentul pe poli-carbonat va oferi o rezistență sporită în timp a paginii de date, oferind o garanție de 10 ani durabilitate și considerat cel mai sigur din lume, incorporând tehnologii de securitate de vârf.

Majoritatea țărilor din UE folosește deja această tehnologie, dar și țara vecină Ucraina.

Săptămâna viitoare, ASP va lansa procesul de achiziționare a blanchetelor de acte de identitate necesare pentru o perioadă de trei ani. În prezent, ASP are în stoc circa 360.000 de blanchete de pașapoarte și 155.000 de blanchete pentru buletine de identitate. Valoarea achiziției se ridică la 430 de milioane de lei (circa 22 mil. de euro). Acest preț ar putea fi însă mai mic în procesul de licitare.

Investiția presupune achiziționarea blanchetelor de pașapoarte cu pagina de date tip policarbonat cu elemente incorporate, inclusiv echipamente hardware specializate și software de personalizare, cu asigurarea mentenanței și a suportului pe toată perioada contractată.

Anual, necesitățile de blanchete pentru pașapoarte se ridică la 500.000, la circa 260.000 – pentru buletine de identitate și peste 100.000 pentru permise de conducere.

Pașapoartele emise până la data aplicării noului tip vor rămâne valabile până la expirarea termenului de valabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -