luni, decembrie 11, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

R. Moldova și-a onorat angajamentele financiare față de „Gazprom”

Acasă Regiuni Chișinău mun. R. Moldova și-a onorat angajamentele financiare față de „Gazprom”

SA Moldovagaz a transferat, în după amiaza zilei de azi, suma de circa 74 mil. USD – plata curentă pentru luna octombrie și, în avans, pe jumătatea lunii noiembrie, informează Jurnalist.md.

„SA „Moldovagaz” a transferat către SAP „Gazprom” plata pentru gazele naturale consumate în octombrie și prima jumătate a lunii noiembrie curent”, a anunțat „Moldovagaz”.

Amintim că, la 22 noiembrie, Gazprom a somat Moldova să-și achite plățile curente la gaz timp de 48 de ore, amenințând că, în caz contrar, va opri livrarea gazului. Acest termen a fost extins, ulterior, până la 26 noiembrie, la cererea autorităților de la Chișinău, care au invocat că au nevoie un răgaz pentru a pune la punct aspectele juridice ale plății.

Parlamentul a rectificat ieri, în lectură finală, bugetul de stat din acest an pentru a face posibilă virarea, într-un mod transparent, a sumei respective pentru achitarea datoriei către „Gazprom”. Iar Guvernul a aprobat azi dimineață proiectul hotărârii care a făcut posibilă achitarea plăților curente restante pentru gaz. Soluția Guvernului a constat în cesionarea către S.A. „Energocom” a creanțelor deținute de SA „Moldovagaz” față de SA „Termoelectrica”, create ca urmare a livrării anterioare a gazelor naturale, cu valoarea nominală totală de 1.3 mlrd. de lei – atât cât a constituit datoria către „Gazprom”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -