vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Andrei Spânu: alegerile de la Bălți nu au fost corecte, nu mă va surprinde dacă doamna Tauber va fi exclusă din cursă

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte Andrei Spânu: alegerile de la Bălți nu au fost corecte, nu mă...

Vicepremierul Andrei Spânu, care este Secretar General al PAS, consideră că alegerile locale noi de la Bălți nu ar fi fost corecte și că o eventuală excludere din cursă a Marinei Tauber, candida Partidului „Șor”, nu îl va surprinde.  

Andrei Spânu a făcut declarația aseară, la N4.

Vicepremierul a spus că nu consideră corect scrutinul de duminica trecută, chiar dacă nu a urmărit „foarte atent” alegerile.

„Am primit suficiente semnale că această campanie iarăși a fost finanțată netransparent, cu bani neclari, cu raportări fictive pe alocuri și asta lasă multe semne de întrebare”, a declarat Spânu.

„Dacă se vor prezenta suficiente probe care vor demonstra că campania dnei Tauber a fost finanțată ilegal și necorect, și probele vor fi evidente, atunci nu mă va surprinde”, a spus fruntașul PAS, fiind întrebat dacă îl va uimi o posibilă eliminare a Marinei Tauber din cursă.

La 24 noiembrie, Marina Tauber a declarat că „puterea centrală” și-ar fi propus „să folosească Comisia Electorală Centrală în jocurile ei”, în sensul eliminării sale din cursă. Cu titlu de replică, CEC a declarat că misiunea sa e să creeze condiții optime pentru ca toţi cetățenii „să-şi poată exercita nestingherit dreptul constituțional de a alege şi de a fi ales în cadrul unor alegeri libere şi corecte.”

Marina Tauber a câștigat la 21 noiembrie primul tur al alegerilor la Bălți, acumulând 48% din sufragii. Ea urmează să se dueleze în turul doi, la 5 decembrie, cu independentul Nicolai Grigorișin, care a înscris un scor electoral de 21%. Rata de participare la Bălți a fost de circa 33%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -