luni, aprilie 15, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Transportatorii de pasageri cer dublarea tarifului. Vicepremierul Andrei Spânu: „ne vom baza pe date reale, nu pe presiuni și proteste publice”

Acasă Articole Transport şi mobilitate Transportatorii de pasageri cer dublarea tarifului. Vicepremierul Andrei Spânu: „ne vom baza...

Circa o sută de transportatori din diferite regiuni ale țării au protestat, joi, în fața Guvernului, exprimându-și nemulțumirea față de reticența autorităților în legătură cu demersurile lor privind revizuirea tarifelor. În replică, vicepremierul pentru infrastructură, Andrei Spânu, susține că atunci când vor fi luate decizii, autoritățile se vor baza pe „date reale, nu pe presiuni și proteste publice.”

Potrivit președintelui Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, situația complicată a transportatorilor se datorează schemelor de corupție și de lipsa de reacție a autorităților în soluționarea situației. Alexa a mai spus că toate calculele arată că tarifele trebuie dublate.

Potrivit Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, transportatorii solicită majorarea tarifului până la 1,85 lei per kilometru. De exemplu, dacă la moment tariful pe ruta Chișinău-Bălți este de 80 lei, în cazul aplicării noului tarif acesta ar urma să crească până la 185 de lei. „Când vom lua decizii, ne vom baza pe date reale, nu pe presiuni și proteste publice”, a declarat Andrei Spânu, făcând apel la „dialog și moderație”.

Ultima dată, tarifele au fost revizuite în 2019, până la 60 de bani per kilometru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -