sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Peste 130 de mii de moldoveni sunt așteptați astăzi la urnele de vot

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte Peste 130 de mii de moldoveni sunt așteptați astăzi la urnele de...

Peste 130.000 de alegători din 15 localități ale R. Moldova sunt așteptați, astăzi, la urnele de vot pentru a-și alege primari noi. Secțiile de votare sunt deschise de la ora 07.00 până la 21.00.

Cei mai mulți alegători sunt în mun. Bălți – peste 100.000; orașul Cupcini, raionul Edineț – peste 7.000; satul Opaci, raionul Căușeni și Pârlița, raionul Fălești – peste 2.500.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a tipărit circa 130.000 de buletine de vot, dintre care 102 mii pentru orașul Bălți.

Potrivit CEC, pentru cele 15 mandate de primar concurează 52 de candidați, dintre care 11 sunt independenți. Pentru mandatul de primar cei mai mulți concurenți sunt înregistrați la Bălți – 11 în total, inclusiv unul independent.

În alte patru localități, inclusiv în orașul Cupcini din raionul Edineț, la postul de primar pretind câte patru concurenți; în alte cinci localități – câte trei candidați, iar în alte cinci localități – câte doi concurenți.

Alegerile de duminică sunt monitorizate de circa 80 de observatori acreditați de CEC. Noutatea acestui scrutin pentru observatorii este că vor putea semnala încălcările comise în secția de votare prin intermediul unei aplicații online – observator.cec.md.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -