duminică, iulie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

AUDIO. Maia Sandu vrea ca „Teleradio-Moldova” să devină un BBC moldovenesc

Acasă Regiuni Chișinău mun. AUDIO. Maia Sandu vrea ca „Teleradio-Moldova” să devină un BBC moldovenesc

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a declarat, vineri, 19 noiembrie, într-o conferință de presă pe subiecte de politică internă și externă că transmiterea Companiei publice „Teleradio-Moldova” a fost făcută din nevoia de a scoate această instituie de sub controlul politicului. Guvernarea își dorește ca TRM să devină un „BBC al R. Moldova”, susține Maia Sandu.

Întrebată de ce a fost nevoie ca „Teleradio-Moldova” să fie trecută sub control parlamentar, Maia Sandu a acuzat că instituția a fost „mai întâi sub controlul lui Plahotniuc, apoi sub cel al lui Dodon”, iar această situație este anormală.

„Noi credem că trebuie să avem o televiziune publică, a cetățenilor și asta spun nu doar eu, dar și cetățenii, care de-a lungul timpului și-au exprimat nedumerirea și nemulțumirea că din banii publici se finanțează o televiziune care lucrează când pentru un politician, când pentru altul. E nevoie să avem un BBC* al R. Moldova, dacă vreți”, a declarat Maia Sandu, citată de Agenția Monitor Media.

Președinta Sandu a mai spus că sunt oameni la televiziunea națională „care-și fac treaba foarte bine”, însă dacă administrația instituției nu are independența să organizeze activitatea pe potriva așteptărilor cetățenilor lucrurile trebuie schimbate.

Șefa statului a mai spus că trebuie de urmărit ce fel de oameni urmează să fie delegați la conducerea instituției și dacă vor reușit ei să realizeze schimbări suficient de bune al TRM.

*𝐵𝑟𝑖𝑡𝑖𝑠ℎ 𝐵𝑟𝑜𝑎𝑑𝑐𝑎𝑠𝑡𝑖𝑛𝑔 𝐶𝑜𝑟𝑝𝑜𝑟𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -