vineri, mai 17, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Proiectul Bugetului de Stat 2022, adoptat de Guvern cu un deficit de peste 15 mlrd. lei

Acasă Regiuni Chișinău mun. Proiectul Bugetului de Stat 2022, adoptat de Guvern cu un deficit de...

Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2022. Veniturile la bugetul de stat vor constitui, în anul viitor, puțin peste 50 mlrd. de lei, în creștere cu 9,2% față de 2021, în timp ce cheltuielile estimate depășesc 65 mlrd. de lei. Deficitul bugetar se calculat depășește puțin 15 mlrd. de lei.

Potrivit Guvernului, principalele măsuri de politici se referă la domeniul salarizării, ocrotirii sănătății, protecției și asigurării sociale, dezvoltării regionale și locale, precum și a mediului de afaceri.

Executivul explică că majorarea veniturilor se datorează, în principal, încasărilor din impozite și taxe, ca urmare a îmbunătățirii indicatorilor macroeconomici și unor măsuri de politică fiscală.

Deficitul bugetului de stat este prevăzut în sumă de 15,1 miliarde lei. Principalele surse de finanțare a acestuia sunt atât sursele externe, cât și cele interne.

Soldul datoriei de stat la 31 decembrie 2022 se estimează la 103,3 miliarde lei, ponderea datoriei de stat în PIB la sfârșitul anului 2022 va depăși 40,4%.

Documentul urmează să fie transmis în Parlament pentru a fi dezbătut și adoptat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -