luni, decembrie 11, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Încălcările din ziua alegerilor locale din 21 noiembrie vor putea fi semnalate în regim online de către observatori

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte Încălcările din ziua alegerilor locale din 21 noiembrie vor putea fi semnalate...

Observatorii acreditați pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie vor putea semnala, în regim online, încălcările comise în secțiile de votare în ziua alegerilor.

Vor putea face acest lucru prin intermediul paginii observator.cec.md. Sesizările vor fi recepționate și examinate de către reprezentanții organele electorale, fiindu-le oferite soluții în cel mai operativ mod.

În aceste zile membrii consiliilor electorale de circumscripție electorală și ai birourilor electorale ale secțiilor de votare sunt informați despre utilizarea noului instrument cu privire la depunerea și soluționarea sesizărilor prin intermediul modulului al SIAS „Alegeri” – „Observatorii”, care a fost creat cu suportul Consiliului Europei.

Modulul permite optimizarea procesului de înregistrare a observatorilor acreditați atât de CEC, cât și de organele ierarhic inferioare, oferă o evidență unică a legitimațiilor, prin prelucrarea centralizată a informațiilor necesare procesului de acreditare a observatorilor și înregistrare a interpreților.

Pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie CEC a acreditat circa 80 de observatori, iar organele ierarhic inferioare alți 104.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -