joi, septembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Autoritățile de la Chișinău, reticente față de investigațiile pe tema situației de pe Nistru

Acasă Regiuni Chișinău mun. Autoritățile de la Chișinău, reticente față de investigațiile pe tema situației de...

Portalul românesc G4Media.ro scrie că Guvernul de la Chișinău au trecut cu tăcere peste investigația internațională a portalul Balkan Insight care arată cu video și fotografii, faptul că Ucraina își continua lucrările în partea sa de frontieră pe Nistru, în ciuda faptul că nu a ajuns la un acord în acest sens cu R. Moldova.

Ucraina este semnatară și parte a Convenției de la Espoo din 1999 privind evaluarea impactului asupra mediului în context transfrontalier, iar fluviul Nistru are o importanță strategică, deoarece alimentează cu apă potabilă peste 70% din populația Moldovei și peste 90% din mun. Chișinău. La fel, alimentează cu apă potabilă regiunea Odesa din sudul Ucrainei.

Portalul notează că, pe 17 noiembrie, va avea loc o ședință internă a comisiei pentru Nistru a părții moldovenești pentru a discuta prevederile regulamentului pe care ar urma să-l respecte Moldova și Ucraina în privința Nistrului.

„Este ciudat faptul că nu există nicio reacție. Guvernarea de află cumva într-o perioadă de romantism recurent, din păcate. Ei cred că partea ucraineană poate fi îmbunată cu flori și busuioc și probabil mai cred că partenerii de la Bruxelles și Berlin îi vor ajuta în acest sens”, a comentat pentru G4Media.ro Valeriu Munteanu, fost ministrul al Mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -