marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Cele mai reușite fotografii din lume sunt expuse la Chișinău

Acasă Regiuni Chișinău mun. Cele mai reușite fotografii din lume sunt expuse la Chișinău

La Chișinău, a avut loc evenimentul de lansare a expoziției internaționale World Press Photo. Expoziția cu genericul „Istorii care contează” este găzduită de Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

Iubitorii de fotografie pot vizita expoziția World Press Photo până pe 1 decembrie. Evenimentul este organizat de Fundația World Press Photo din Olanda, în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent, cu suportul Oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău.

La lansarea expoziției au fost prezenți ambasadori și reprezentanți ai organizațiilor internaționale cu sediul la Chișinău, jurnaliști, fotojurnaliști și studenți.

Cu prilejul lansării expoziției, la Chișinău a venit Raphael Dias e Silva, coordonator Expoziţii World Press Photo, Olanda, care a menționat că World Press Photo celebrează în fiecare an munca fotografilor și jurnaliştilor care se expun pericolului pentru a oferi publicului informaţii credibile.

„În acest an, juriul a selectat 45 de câștigători la opt categorii. Poveștile expuse de aceștia variază de la lucrători din domeniul sănătății din prima linie la soluții pentru schimbări climatice, trecând prin protestele Black Lives Matter și o poveste unică despre salvarea unei girafe în Kenya. Colecția din acest an evidențiază, de asemenea, felul în care viața noastră a fost afectată de criza COVID-19, atât prin crizele sale vizibile, cât și prin cele invizibile. În acest sens, nu există un exemplu mai elocvent decât Fotografia anului – The First Embrace de Mads Nissen. Ea ilustrează prima îmbrățișare printr-o perdea de plastic primită de o femeie într-o casă de îngrijire din Brazilia după cinci luni de izolare și restricții. Acest portret reflectă speranță și conexiune. De fapt, acesta este sentimentul pe care sperăm să-l trăiți de la această expoziție: conexiune, curiozitate intelectuală și angajament comun față de știri de încredere”, a precizat Raphael Dias e Silva.

Cei 45 de autori ai celor mai bine fotografii din acest an au fost selectați în cadrul unui concurs la care au participat 4.315 fotografi din 130 de țări care au expediat 74.470 de imagini. Prima ediţie a World Press Photo a avut loc în anul 1955.

Este pentru al cincilea an consecutiv, când Moldova găzduiește această expoziție foto cu cele mai reușit fotografii din lume.

Expoziţia anuală internaţională World Press Photo este itinerantă în întreaga lume. Aceasta este montată în aproape 100 de spaţii din circa 45 de ţări şi este vizitată de peste 4 milioane de persoane la fiecare ediţie.

Monitor Media 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -