sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Premierul Natalia Gavrilița, la 100 de zile de guvernare: „Au rămas multe de făcut? Da!”

Acasă Regiuni Chișinău mun. Premierul Natalia Gavrilița, la 100 de zile de guvernare: „Au rămas multe...

La o sută de zile de la învestirea Guvernului a fost publicat „Raportul Guvernului Gavrilița”, întitulat „148 de acțiuni pentru binele oamenilor”. Documentul conține 21 de capitole și 35 de pagini, și trece în revistă realizările actualei guvernări.

„După o lungă pauză R. Moldova a obținut șansa unei guvernări în care bugetele, instituțiile, legile, proprietățile statului nu sunt împărțite de partide de coaliție, iar responsabilitatea este asumată, nu aruncată de la unul la altul”, susține premierul Natalia Gavrilița.

Premierul s-a referit la gestionarea pandemiei și la o serie de măsuri sociale pentru populație, cum ar fi majorarea salariilor, pensiilor și alocațiilor sociale. În contextul majorării tarifelor la gaze, Gavrilița a declarat că Guvernul a adoptat o serie de măsuri pentru a atenua impactul creșterii tarifelor asupra populației. „Consumul de până la 50 m.c. de gaze naturale va fi calculat la tarif de 6,8 lei, statul va achita diferența de tarif de 4,3 lei, iar consumul de la 50 m.c. la 150 m.c. va fi calculat la tariful de 7,9 lei, statul va achita diferența de tarif de 3,2 lei”, a explicat prim-ministrul.

Natalia Gavrilița a vorbit și despre ajutorul de 600 mil. de euro din partea UE oferiți Moldovei pentru ieșirea din criză și despre relansarea programului economic cu FMI, care va asigura în următorii ani finanțări de 564 de mil. de dolari și va permite stabilitatea și dezvoltarea țării.

Premierul a vorbit și despre curățarea structurilor statului de „oameni compromiși”.

„Am oprit scheme de sute de milioane în achiziții la agențiile de stat”, a spus Gavrilița.

Demnitarul a mai declarat că, împreună cu Parlamentul, este promovată „reforma reală a justiției”.

„Schimbăm nu doar legile, ci și oamenii compromiși, așa cum ne-au cerut cetățenii”, a spus Gavrilița.

„Au rămas multe de făcut? Da! Vestea bună e că avem în față multe sute de zile pentru a lucra împreună pentru o Moldovă în care fiecare trăiește demn, în care fiecare își poate împlini potențialul și în care fiecare are parte de dreptate și de instituții funcționale, pe care te poți baza”, a conchis premierul Natalia Gavrilița.

La 14 noiembrie, se împlinesc 100 de zile de la învestirea Guvernului Gavrilița. Acesta a fost format după ce PAS a câștigat alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -