vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Șapte personalități și instituții din R. Moldova, decernați cu Premiul Național

Acasă Regiuni Chișinău mun. Șapte personalități și instituții din R. Moldova, decernați cu Premiul Național

Laureații Premiului Național pentru anul 2021 au fost decernați, miercuri, în cadrul unui eveniment organizat la Guvern. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a felicitat cei șapte câștigători ai concursului cărora le-a înmânat Premiul Național 2021 și le-a mulțumit pentru contribuția semnificativă în domeniile de activitate și promovarea imaginii țării.

Cei șapte laureați ai Premiului Național pentru anul curent sunt: Ghenadie Jaloba, Petru Neamțu, Anastasia Nichita, Tudor Cîrlan, Maria Șleahtițchi, Vitalie Ciobanu și Colectivul Instituției Publice Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

Prim-ministrul Gavrilița a menționat că țara are un potențial enorm și poate deveni un furnizor recunoscut de produse culturale de înaltă calitate pe piața europeană, iar echipa de la Guvern lucrează pentru a iniția proiecte de investiții în industriile creative.

Premiul Naţional, în valoare de 100 mii lei, se acordă anual de Guvern în semn de recunoștință și gratitudine pentru rezultate remarcabile ce au contribuit substanțial la promovarea imaginii țării pe plan internațional și au avut un impact considerabil asupra progresului științific.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -