marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. Anual, tehnologiile și inovațiile europene aplicate în orașul Cantemir aduc economii de circa 92.000 de euro

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor FOTO. Anual, tehnologiile și inovațiile europene aplicate în orașul Cantemir aduc economii...

În orașul Cantemir, a avut loc un eveniment de prezentare a rezultatelor și inovațiilor aplicate în localitate în cadrul proiectului „Reabilitarea Termică a Clădirilor Educaționale”, implementat cu sprijinul financiar al UE

Evenimentul a avut loc în contextul Săptămânii Europene a Energiei Durabile 2021.

Economiile monetare anuale în orașul Cantemir reprezintă circa 92.000 de euro, sau 15% din bugetul total anual al localității.

În rezultatul proiectului, care a urmărit să implementeze tehnologii de folosire a „energiei verzi” regenerabile patru instituții educaționale din Cantemir sunt asigurate din punct de vedere al securității energetice.

Proiectul are, în total, peste o mie de beneficiari, dintre care peste 300 copii se bucură de confort termic în grădinițe, circa 645 de elevi au condiții bune în școlile lor, iar peste 150 de membri ai personalului școlilor și grădinițelor activează în condiții mai bune.

Costul total al proiectului de la Cantemir este de circa 952.000 de euro, dintre care peste 674.000 euro este grant oferit de UE, iar peste 277.000 euro a constituit contribuția națională și locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -